Fitness

Grupu treniņi – lielisks veids kā sportot pie trenera par to nemaksājot milzu naudu

29 Apr 2024 3 min read

Lai kustības ieviestu kā pastāvīgu ikdienas sastāvdaļu ir ļoti svarīgi atrast sev piemērotāko veidu kā kustēties vairāk. Protams, ka vislabākais un ekonomiskākais veids kā praktizēt aktīvu dzīvesveidu ir doties biežās pastaigās, iet uz un no darba ar kājām nevis braukt ar transportu, neizmantot liftu, bet kāpt pa kāpnēm. Otrs gana ekonomisks, disciplinējošs un daudzveidīgs sportošanas veids, ko ieviest ikdienā ir grupu treniņi.

Grupu nodarbības ir lielisks veids kā sportot pie trenera par to nemaksājot milzu naudu. Otra grupu treniņu priekšrocība ir plašais nodarbību klāsts. Lemon Gym grupu treniņu vadītāja Vineta Burkovska stāsta: “Mūsu grupu treniņu klāsts ir tik plašs, ka katrs var atrast sev piemērotāko – ir gan mierīgas, uz dziļo muskulatūru vērstas nodarbības kā pilates, joga un stiepšanās treniņi, gan arī kardio treniņi, ko iecienījuši jauni un aktīvi cilvēki. Tāpat dzirdēts stereotipisks viedoklis, ka grupu treniņi ir “aerobika dāmām”. Ar prieku varam apgalvot, ka arvien biežāk šajos treniņos ir arī vīrieši, kuri visvairāk ir iecienīguši treniņus, kuros izmantojam inventāru. Ļoti pieprasīti ir apļa treniņi, kuros katrs var izvēlēties sev piemērotākos svarus un atbilstošāko slodzi.”

Dažkārt ir dzirdēts, ka sporta klubu apmeklētāji dalās 2 grupās – tie, kuri trenējas patstāvīgi, izmantojot trenažierus un brīvo svaru zonu, un otra daļa, kuri apmeklē grupu nodarbības. Taču jāsaka, ka ir arī trešā daļa, tie, kuri gan sporto patstāvīgi, gan apmeklē grupu nodarbības. Jo tīri cilvēcīgi, patstāvīgi trenējoties, parasti izvēlamies tos vingrinājumus, kuri mums patīk vai padodas labāk, līdz ar to treniņš var nesanākt pietiekoši daudzveidīgs.  Grupu treniņi ļoti labi disciplinē, jo jāpilda visa trenera sastādītā programma, kura ir pārdomāta un attīsta visa ķermeņa muskulatūru vai konkrētas muskuļu grupas.

Sports ne vien uzlabo fizisko veselību, bet ir arī ļoti noderīgs mentālajai veselībai – tā ir iespēja uzlabot koncentrēšanās spējas, tas palīdz saglabāt garīgo līdzsvaru un atbrīvoties no dienas laikā uzkrātās spriedzes. Pēdējam no minētajiem ļoti noder Lemon Combat treniņi, kuros tiek izmantoti cīņu mākslas elementi. Tik pat pieprasīti ir arī treniņi ar deju elementiem – Dance Fit. Tā ir iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo.

Kopš pagājušā gada nogales Lemon Gym grupu treniņu klāstu ir papildinājuši treniņi jauniešiem – Lemon Youth , kam ir īpaša vērība, jo jaunieši, atnākot uz sporta klubu, mēdz pārvērtēt savas spējas, kas bieži vien noved pie traumām, tādēļ šis ir labs veids, kā uzsākt sportošanu klubā, neķeroties uzreiz pie lieliem svariem, bet trenera uzraudzībā ar vispusīgu ķermeņa nostiprināšanu.

“Pavasarī plānojam arī ieviest treniņus senioriem – tā būs iespēja senioriem ne vien izkustēties atbilstoši savām spējām, bet arī socializēties un sastapt domubiedrus!” stāsta Vineta.

Lemon Gym grupu treniņi notiek 7 klubos – Teikā, Juglā, Imantā, Purvciemā, Akropolē, Skanstē un Pļavniekos. Treniņu laiki ir gan darba dienu rītos, gan vakaros, kā arī dienas vidū. Treniņi notiek arī sestdienās un svētdienās.